Waar gebruik je WhatsApp op jouw website voor?

Een aanklikbare WhatsApp link op jouw website is ontzettend handig voor:

  • Webcare en directe chat
  • Als bezoekers vragen hebben over je product en graag direct antwoord willen
  • Direct contact zoeken

Hoe maak je een ‘Klikbare’ Chat link?

Om een aanklikbare Whatsapp link te maken gebruik je de speciale code die Whatsapp heeft ontwikkeld: https://wa.me/<nummer>.

je vervangt <nummer> door het volledige internationale nummer wat je gebruikt zonder nullen, plusjes, haakjes of streepjes. Erg belangrijk om deze elementen NIET toe te voegen, want dan werkt het niet.

Een voorbeeld:
Het telefoonnummer waar je de Whatsapp chat als bedrijf wilt ontvangen is bijvoorbeeld: 06 – 12 34 56 78 . Het internationale nummer wordt dan 0031 6 12 34 56 78 (of ook wel als + 31 6 12 34 56 78 geschreven). De 0031 is de internationale landcode voor Nederland.
Voor een aanklikbare Whatsapp-link wordt de speciale link dan als volgt: https://wa.me/31612345678 
Deze link gebruik je dan in je website. Dat is alles!

Proberen?
Klik maar op dit logo om mij een appje te sturen!

Plaats deze link bijvoorbeeld achter een Whatsapp logo, zodat je bezoeker dit gelijk ziet. Deze afbeeldingen van Whatsapp zijn gratis te downloaden via https://whatsappbrand.com/

Hoe werkt WhatsApp op je website?

Als je bezoekt via telefoon
Als je een button of textlink met bovenstaande code plaatst op je website en een bezoeker klikt daar op, dan opent op zijn/haar telefoon direct de app Whatsapp met een chatvenster. De bezoeker kan dus direct een appje sturen en met je chatten.

Als je bezoekt via website met browser
Komt een bezoeker via een computer of laptop en ze klikken dan de Whatsapp link, dan opent zich de WhatsChrome App op je computer.

Heb je die niet geïnstalleerd, dan krijg je het verzoek dat te doen.