Om contact te blijven houden met je bestaande klanten in het versturen van nieuwsbrieven een geweldig goed middel. MailPoet is een WordPress plugin waarmee je dat kan doen. Het werkt intuïtief met Drag and Drop en alle gegevens blijven op jouw eigen (website) server.

Mailpoet installeren

Ga in de Dashboard naar Plugins -> Nieuwe plugin en zoek naar Mailpoet. Daarna Installeren en Activeren.

Mailpoet instellen

Is Mailpoet eenmaal geïnstalleerd, dan zie je een nieuw menu-item links in het menu genaamd: Mailpoet.

Dit zijn de sub-menu’s:

Instelingen: Dit is het laatste item, maar wel de plek waar je moet beginnen met instellingen. Hier stel je bijvoorbeeld de dubbel opt-in in. Ook zie je hier hoeveel personen de mail geopend hebben en doorgeklikt hebben.

E-mails: de e-mailings die je verstuurd hebt. Hier ga je naar toe om een oude emailing te kopiëren om zo een nieuwe te versturen. Of klik bovenin op Nieuw om een nieuwe email op basis van een voorbeeld sjabloon samen te stellen. 

Nieuwe email
Als je een nieuwe email maakt, zie je dat je kunt kiezen voor: 
– Nieuwe emailing, meestal een nieuwsbrief.
– Welkomst enails – emails die iemand krijgt als hij/zijn zich aanmeld.
– Berichtnotificaties – Stuur automatisch een email met jouw laatste berichten. 

Formulieren: Hier maak je het aanmeldformulier (of meerdere) voor je nieuwsbrief. Onder Weergave –> Widgets tref je nu ook een widget aan waarmee je die formulieren op je website kunt plaatsen.

Abonnees: Dit is de lijst met emailadressen. Hier kan je gegevens corrigeren en zien wie er op jouw nieuwsbrief is geabonneerd. Hier kan je ook iemand toevoegen.

Lijsten: Onder lijsten kan je meerdere lijsten maken en ook lijsten exporteren en importeren. Op een lijst staan dus personen met een zelfde behoefte. Je kunt iemand op meerdere lijsten plaatsen. 

Hulp: Heb je nog vragen over Mailpoet?
Op deze pagina staan alle antwoorden voor je klaar: https://kb.mailpoet.com/category/239-faq

Tip:

Realiseer je dat de meeste emails eerst op een telefoon geopend worden. Daarom is mijn advies om voor een template te kiezen met één kolom. Eenvoudig en goed leesbaar op telefoon en computer.

Succes!