Aan de slag met jouw website!

Jouw potentiële klanten oriënteren zich meestal eerst op het internet. En daar wil je dan vanzelfsprekend present zijn, met een goed verzorgde en aantrekkelijke website. In deze training leer je om je eigen website te bouwen en beheren in WordPress. Dit is een toegankelijk programma waarmee je ook zonder programmeerkennis aan de slag kunt.

Cursusdagen (3 dagdelen van 13.00 tot 17.00 uur)

Programma

In verband met het corona virus is de complete cursus in 2020 blended.
Dat wil zeggen een combinatie van Online bijeenkomst met zelf studie opdrachten.

Bijeenkomst I:

o   WordPress installeren
o   Belangrijke begrippen in WordPress
o   Teksten en afbeeldingen plaatsen op webpagina’s

Bijeenkomst II:

o   Kennismaken met widgets en plug-ins
o   Gevonden worden in Google (zoekmachineoptimalisatie)

Bijeenkomst III:

o   Werken met widgets en thema’s
o   Extra functies installeren zoals fotoalbums, YouTube-filmpjes en nieuwsbrieven

Voorbereiding en werkwijze

Voor aanvang ontvang je een mail van de trainer met advies over je voorbereiding. We raden je aan je tevoren in dat bericht te verdiepen, zodat je meer haalt uit deze training. Tijdens de bijeenkomsten werk je op je eigen laptop en in een test-website.

De trainer licht de bovengenoemde onderwerpen toe. Hij geeft praktische tips. Elke middag is er ruimte voor jouw eigen websiteproject. Voor een vlotte voortgang van de training is het belangrijk dat je beschikt over voldoende (basis)kennis en vaardigheden in het werken op je laptop.

Voor wie

Deze cursus is alleen voor FNV-leden die als zelfstandige zonder personeel werkzaam zijn. Je wilt vanuit je bedrijf zelf een website bouwen en publiceren. Of je hebt al een website in WordPress, maar mist de basiskennis voor vlot en goed beheer. NB: Je website werkt pas echt goed wanneer er ook treffende teksten op staan. ZZP Academy biedt dan ook de training ‘Slimme internetteksten maken’ en ‘Je eigen nieuwsbrief in MailChimp’.

Resultaat
Na de training kan je zelfstandig met WordPress werken. Je kunt je basiswebsite bouwen, aanpassen en eenvoudig beheren.

Je kan jezelf hier aanmelden

Deelname
Alleen leden van FNV kunnen deelnemen aan de workshop. Ben je nog geen lid? Meld je nu direct online aan en maak de eerste 4 maanden voordelig kennis met FNV voor € 25,-.

Bij afmelding minder dan een week voor de cursus of niet komen zonder afmelding, zijn wij helaas genoodzaakt een no-show fee van € 25 in rekening te brengen.

Locatie:
FNV Zelfstandigen, Varrolaan 100, Utrecht. Je kunt onder het pand parkeren.
Openbaar vervoer: Vanaf Utrecht CS bus 28 of 18 (halte Rijnsweerd Noord).

QUOTES VAN EERDERE DEELNEMERS

“Ik had beperkte kennis van WordPress, naar heb door deze cursus veel meer inzicht gekregen in de mogelijkheden en kan nu aan de slag met het bouwen van mijn eigen website. Aanrader!”

“In drie middagen voldoende kennis vergaard om een goede website te bouwen!”

“Niet alleen heb ik mijn eigen website gebouwd, ik weet nu ook hoe ik hem kan onderhouden en heb daar geen websitebouwer meer voor nodig!”