Vaak wil je de eerste keer dat je een website bouwt niet teveel uitgeven aan een thema. En dat kan, want er zijn veel gratis WordPress themas te vinden op het internet. Kijk maar eens op www.wordpress.org/themes

Maar niet elk theme is even gemakkelijk. Sommige hebben weinig mogelijkheden of zien er juist heel mooi uit, maar zijn meoilijk te begrijpen.

Toch.. als je even wat verder zoekt, zijn er genoeg gratis themas om je website te bouwen.

Ik ben op zoek gegaan naar gratis WordPress themas waar ook makkelijk te werken is als beginner. Al deze themas staan in de catalogus van WordPress.org . Deze hoef je niet apart te downloaden, maar kan je eenvoudig installeren via Dashboard –> weergave –> themas –> nieuw thema.

Gratis WordPress themes

Ik heb in deze catalogus 10 themes uitgezocht die goed zijn. Waar je als beginner een goede start mee kan maken. Hier komen ze!

Astra thema

Astra is een duidelijk thema met veel mogelijkheden en instellingen waarmee je eenvoudig jouw website naar je hand zet.
Het thema is gericht op werken met blokken. Je kunt zelfs voorbeelden importeren zodat je niet bij nul hoeft te beginnen.

Twenty Seventeen

Elk jaar komt WordPress met een nieuw eigen thema. Een van de nieuwste is Twenty Seventeen, een robuust thema dat je voor een zakelijke of creatieve website kunt gebruiken.

Je kunt een slider erin zetten (met bewegende beelden bovenin), je kunt social media buttons, een logo en nog meer toevoegen. Je kunt een donkere versie of juist een lichte versie kiezen. Of werken met secties op de homepage. Heel modern.

Zerif Lite

Zerif Lite is een onepage gratis WordPress theme. Onepage wil zeggen dat al je content op een pagina staat en dat je naar onderen kunt scrollen voor meer content.

Het is ideaal geschikt voor zzp’ers voor, MKB-bedrijven, maar ook om je persoonlijke portfolio op te zetten. Het theme is responsive, overzichtelijk en heeft een moderne uitstraling. De makers hebben een gratis en een betaalde versie. Je kunt prima uit de voeten met de gratis versie.

Colormag

ColorMag is een van de populairste én mooiste magazine themes in de WordPress catalogus. Het responsive gratis WordPress theme is al tienduizenden keren gedownload en heeft een professionele uitstraling. Dit thema is bijzonder geschikt als online krant of magazine. Voor een website met veel berichten dus.

Poseidon

Poseidon is een WordPress thema met een opvallende fullscreen afbeeldingen slider. Door de witte layout geeft het een frisse verschijning, geschikt voor een blog of nieuwswebsite. Maar je kunt ook met pagina’s werken.

Radiate

Radiate is ook een WordPress thema met een opvallende slider, maar niet zo groot. Het menu blijft bovenin vast staan. De accentkleur (menu) kan je zelf kiezen. Zeer geschikt om meerdere pagina”s mee te maken.

Short

Overzichtelijk thema Short met veel instellingen via customizer.

Busiprof

Busiprof is een modern thema dat goed is in te richten via de customizer.

Nisarg

Nisarg heeft de volgende eigenschappen: aanpasbare foto’s, 6 widgetgebieden, Allerlei kleuren instellen zoals koppen en achtergrondkleur. Ook beschikt Nisarg over een fixed menu.