Trek en behoud de aandacht!

De lezer is ongeduldig op het internet, en snel afgeleid. Goede internetteksten krijgen meer van zijn aandacht. Bij het schrijven ervan ga je anders te werk dan bij drukwerkteksten. Je maakt gebruik van slimme technieken die het web je biedt. Met de structuur in je onderwerpen houd je je lezers vast en maak je het schrijfproces gemakkelijker. Daarover gaat deze training.

Programma

  • Samenhang tussen teksten en bedrijfsstrategie, klant(reis) en kanaal
  • Contentmanagement
  • Teksttypes zoals blog, nieuwsbericht, e-mail, profieltekst social media
  • Diverse begrippen zoals hashtag, lead, notendop-alinea, metagegevens
  • Opbouw van online teksten, schrijfschema’s
  • Mogelijkheden van HTML benutten, taalpatronen, spelen met taal
  • Tekstvormgeving en beeldgebruik
  • Zoekmachine- en mensvriendelijk schrijven

Voorbereiding en werkwijze

Met de kennis uit een startdocument op zak neem je deel aan 2 bijeenkomsten. Je werkt op je eigen laptop. Tip: zet hier alvast conceptteksten op die je in de oefeningen wilt gebruiken.
De trainster licht de bovengenoemde onderwerpen toe. Je maakt schrijfoefeningen. We bespreken elkaars teksten en ervaringen. De trainster beantwoordt vragen en geeft praktische tips.

Tussen beide sessies in pas je het geleerde toe en schrijf je een tekst voor het web. Hierbij kan je terugvallen op de helpdesk van je trainster.
Je haalt het meeste uit deze training door buiten de 2 bijeenkomsten om ca. 4 uur hiervoor te reserveren. Deze training gaat niet over de gebruiksaanwijzing van specifieke social media of over Nederlandse spelling, grammatica en leestekens.

Voor wie

Schrijven is niet je vak, maar je wilt natuurlijk wel klantgericht communiceren, ook online. Je bent gebaat bij praktische schrijftips en inzichten in de wijze waarop je zakelijke internetteksten kunt samenstellen en inzetten.

Kijk voor meer informatie op onze website ViatriX.nl 

ORGANISATOREN

De mensen achter dit event

Ivonne Smit
Ivonne Smit

customer journey manager