Voor elke ondernemer is online marketing, zoals het hebben van een webshop en online communicatie, onmisbaar geworden door de coronacrisis. Het is een ontwikkeling die al enige tijd gaande is, maar die wordt versneld door de Corona pandemie. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat een goede online aanwezigheid van levensbelang is voor ondernemers. Het uitsluitend beschikken over fysiek contact met klanten is te kwetsbaar.

Cliks of bricks? Nee, allebei!

Consumenten ontdekken ook steeds meer hoe gemakkelijk online bestellen is, en zullen ook hogere eisen gaan stellen aan de fysieke winkels waar ze nog wél naartoe gaan. De online communicatie met de klanten zorgt voor broodnodige binding nu de winkel vaak dicht is.

Toegevoegde waarde?

Winkels moeten nog duidelijker maken wat voor klanten de toegevoegde waarde is om klant te zijn. Zp’ers die als coach of trainer diensten aanbieden moet hun werkwijze aanpassen. Online webinars, online coachen via beeldbellen, of een online cursus / training. Indien die toegevoegde waarde niet duidelijk is of niet waargemaakt wordt, kiezen klanten voor alternatieven. Online en offline.

De kracht van lokaal

Klanten zijn lokale winkels meer gaan waarderen. Dit kunnen ondernemers vast houden door te letten op een duidelijke toegevoegde waarde van fysiek bezoek, maar ook door online goed vindbaar te zijn.

Online cursus of training verzorgen?

Een online cursus of training kan je eenvoudig in WordPress maken met een plugin voor LMS. Op die manier kan je jouw training online verkopen. Vraag Ton om meer informatie hoe je dit ook didactisch goed kan doen!